Multi-split inverteres klíma

Elegáns megoldás több helység klimatizálására

Amennyiben több helyiséget kell klimatizálni, egy multi-split rendszer telepítése megfelelő megoldást nyújt. A Toshiba itt, az otthoni alkalmazásban is széles választékkal szolgál és tökéletes megoldásokat nyújt a legkülönfélébb alkalmazásokhoz. Egy kültéri egység képes az Ön választása szerint 2-5 beltéri egységet egy rendszerben működtetni. A Multi rendszerek a legkülönbözőbb vezetékhosszakkal kaphatóak. A beltéri egység választék az oldalfali és konzolos berendezések mellett kiegészül a 4 utas kazettás és a légcsatornás készülékekkel. Minden lakossági készülékhez alaptartozék az infravörös távszabályzó, a légcsatornázható berendezéshez vezetékes távszabályzó is csatlakoztatható.

Multi splitklíma

Osztott rendszerű klímaberendezés amely egy darab kültéri és kettő vagy több darab beltéri egységből áll. A csatlakoztatható klíma beltéri egységek száma függ a kültéri egység kialakításától (csatlakozási pontok száma) és a készülékek teljesítményétől. A multi klímaberendezések között a legelterjedtebbek a 2 illetve 3 oldalfali beltéri egységgel szerelhető típusok (duál és triál klímaberendezések). Ezek között vannak szettben megvásárolhatók, egy adott típusú kültéri egységhez csak a gyártó által párosított, és csak akkora darabszámú és teljesítményű beltérit lehet csatlakoztatni amennyit a szett tartalmaz. Vagy vannak szabadon variálható típusok, ahol módunk van a beltéri egységek közötti szabad választásban. Ezeknél a típusoknál egy kültéri egységhez csatlakoztatható akár 2-6 db esetenként még több különböző kialakítású klíma beltéri egység, oldalfali, légcsatornás, parapet,mennyezeti,és álmennyezetbe szerelhető kazettás típus is.
De ezeknek a klímaberendezéseknek is vannak korlátai oda kell figyelni a berendezések kiválasztásánál a kültéri és a beltéri egységek teljesítményére és az ezek között lévő szerelési távolságra. Ezeket a műszaki paramétereket a klímaberendezés gyártók táblázatokban megadják, de célszerű az ilyen multi klímák vásárlása előtt szakembereinktől tanácsot kérni. A multisplit klímákat leginkább lakások, családi házak, irodák és üzletek klimatizálására ajánljuk. 

A multi  klímaberendezések előnyei:

  • 1 db kültéri egység ezért kisebb a helyigényük.
  • Építészeti szempontból kevésbé rontja az összképet. 
  • A beltéri egységek külön szabályozhatók.
  • Egy kültéri egységre többféle beltérit csatlakoztathatunk. 

A multi klímaberendezések: hátrányai:

  • Nagyobb tömegű a kültéri egység ezért nehezebb a felszerelése, megfogatása.
  • A kültéri egység meghibásodása esetén több helyiség is hűtés nélkül maradhat.
  • Általában drágábbak mintha mono spliteket alkalmaznánk.
  • Nem lehet egyszerre hűtő- és fűtő funkciót alkalmazni más helyiségben lévő beltériknél.

Keresés pontosítása

Készítette: OpenCart Magyarország
BobCool Klíma Webáruház © 2019