ÁRAK- Infók- Tanácsadás

Minőség! Megbízhatóság! Hosszabb garancia!
Kizárólag márkás, több éves garanciával rendelkező készülékeket forgalmazunk. Olcsó, ún. hipermarketes klímákkal nem foglalkozunk. Nálunk fő szempont, vevőink elégedettsége! Csak megbízható gyártóktól ajánlunk termékeket, melyekkel rendszeres karbantartás mellett Ön anyagilag is jobban jár. Meggyőződésünk, hogy a drágább végül olcsóbb!
A drágább készülékekhez hosszabb garancia jár (Fujitsu, Hitachi esetében 10 év), amit úgy tehet meg a gyártó, hogy jobb minőségű alkatrészekkel, kidolgozottabb konstrukciókat állít össze. Ezeknek a készülékeknek jobbak a paraméterei: elektromos fogyasztás, zajszint, hűtőteljesítmény, több kiegészítő funkció, szebb kivitel. A márkás készülékek szerviz- és alkatrészhálózata is sokkal megbízhatóbb. Egy javíthatatlan készüléket lecserélni igen költséges dolog! Figyelembe kell venni, hogy a klíma készülékek javításakor (garanciális vagy sem) ki fizeti az esetleges le- és felszerelést, szállítást, alkatrészcserét, beüzemelést. Ezek a munkadíjak magasabbak lehetnek a javított alkatrész áránál. Természetesen a javítási idő alatt nem élvezhetjük a készülékünk nyújtotta szolgáltatásokat. A garanciális idő lejárata után sem mindegy, hogy milyen sűrűn fordulnak elő ilyen hibák. Ezeket a szempontokat kell szembeállítani a magasabb árral.


Sokféle megoldás!
A klíma készülékek üzemelés szempontjából két félék lehetnek. Szabályozható vagy fix kompresszor teljesítményűek. Az on/off típusú klímák úgy tartanak egy beállított hőmérsékletet a hűtött helyiségben, hogy a készülék maximális teljesítményét (és ezzel együtt a fogyasztását és a zaját) kapcsolják ki-be. Ez az olcsóbb és egyszerűbb megoldás.
Az inverteres készülékek elektronikusan tudják szabályozni a kompresszor fordulatát és ezzel együtt a teljesítményét. Ezek a klímák gazdaságosabban és halkabban tudnak üzemelni, de 20-40% -al drágábbak.
A legtöbb klíma készülék képes fűtő üzemmódban is dolgozni. Ez azt jelenti, hogy a beltéri egység kb. 3-szor több meleget fúj be a klimatizált helyiségbe, mint ha a készülék által elhasznált áramot egy egyszerű hősugárzó (vill.radiátor) fogyasztaná el. Ez optimális esetben megközelíti a gázfűtés hatékonyságát. Ez az üzemmód azonban on/off készülékeknél kb. +3-5 ºC, inverteres készülékeknél -25-15 ºC külső hőmérsékletig használható. (Tehát nagyon hideg télben már nem, vagy csak rossz hatásfokkal.) Lehetséges üzemmód még a szárítás, amikor számottevő hűtés nélkül csak a levegő páratartalmát csökkenti a készülék. A készülékek hűtő hőmérséklet tartománya, fújási erősség és irány beállítási valamint programozási lehetőségei típusonként változnak.
Drágább készülékek speciális külső kialakításuk mellett különböző minőségű levegőszűrőt is tartalmazhatnak. Ezek igény szerint választhatók.


Szakszerűség!
Olyan céggel érdemes felszereltetnie klímáját aki megfelelő képesítéssel rendelkezik ehhez. Ez azért fontos mert az esetleges szakszerűtlen munkavégzésnek rövid és hosszú távú káros következményei lehetnek a készülékre, és a nem képesített szerelő által felszerelt klímára a garancia sem lesz majd érvényesíthető. Ezen kívül pontos, kulturált, tiszta munkát végezzen a szerelő. Kérjen segítséget a megfelelő klíma kiválasztásához regisztráció nélkül!

TOVÁBBI TÁJÉKOZÓDÁS: Kisokosunkból, és választási segédletünkből!

 

Keresés pontosítása

Készítette: OpenCart Magyarország
BobCool Klíma Webáruház © 2019