Klímatelepítés menete

A munkamenet 4 fő lépésben

A klímaszerelés több lépcsős folyamat, mindenekelőtt az alapvető előkészületi, ellenőrzési feladatokat kell ellátni hozzá, hogy hosszú élettartamú, esztétikus, és az igényeknek maximálisan megfelelő megoldás szülessen! A klímaszerelést minden esetben egy felmérés előzi meg, ahol közösen meghatározzuk az ingatlan lehetőségeit és a megrendelő elvárásait. A felméréskor már tisztán látható milyen klíma készülékek azok, amik a legjobb megoldást tudják nyújtani egy adott helyszínen.
A szerelés folyamán speciális szerszámokat és porszívót használunk. A szükséges furatok elkészítését maximális odafigyeléssel végezzük, így a klímaberendezés szerelés alkalmával végzett munka minimális kosszal jár. Az értékeket, bútorokat letakarjuk, illetve fóliázzuk, szükség esetén elpakoljuk, majd a szerelés végeztével visszaállítjuk eredeti helyére.

1. Első lépésben a beltéri egység alaplapját rögzítjük fel a falra, majd a rézcsövek és elektromos kábelek útvonalának kiépítése következik kábelcsatornában, vagy igény esetén falhoronyban. A split klímaberendezés felszerelése tartalmaz egy faláttörést is, mely legtöbbször egy 38mm átmérőjű furatot jelent. A faláttörést követően a klíma készülék kültéri egység megerősített és rezgéscsillapított fali tartókonzolját felszereljük az előre egyeztetett helyre.

2. A klímaszerelés következő pontja a klíma beltéri és kültéri egység kalorikus vegytiszta és szigetelt rézcső pár összekötésével folytatódik. A kondenzvíz gravitációs vagy kondenzvíz-szivattyús elvezetése után az elektromos betáplálás kiépítése 230 V-os fali csatlakozó aljzatról vagy szakaszoló kapcsolóról történik. Az aljzat lehet már előre kiépített vagy direkt a klíma készülékhez elhelyezett konnektor. Ritka esetben a kültéri egység kapja az elektromos betáplálást.
A kültéri egységet a szabadban, a beltéri egységet pedig a leendő légkondícionálni kívánt helységben felszereljük. A két klíma egységet hűtőköri csövekkel - melyek párazáró szigeteléssel vannak ellátva - illetve elektromos kábellel kötjük össze; majd a kondenzvizet elvezetjük a legalkalmasabb helyre.

3. Amennyiben a beltéri és kültéri egységek felszerelése elkészült és a csővezetékek is a helyükön vannak, ekkor kerül sor a csövek és kábelek összekötésére, majd a gép, illetve a csőrendszer vákuumozására és hűtőközeggel való feltöltésére. A klímaszerelés megkezdésekor a kültéri egység már tartalmazza a hűtőközeget, ami egy kisebb rendszer csővezetékeibe elegendő, de vannak esetek, amikor a csőhosszak igénylik az utántöltést. A kalorikus kör kialakítása után a klímaszerelő szakember elektromosan is összeköti a készülék egységeit, valamint beköti a hálózati tápellátást biztosító vezetékeket. Ha minden rendben zajlott, a készülék elindítható, aminek működését nyomásmérő műszerekkel kell ellenőrizni, hogy a teljesítmény és működés nagy terhelés esetén is megfelelő legyen.

4. Ezután következik a próbaüzemelés, amely nyomáspróbából, szivárgásvizsgálatból, vákuumszivattyúzásból és a hűtőközeg ráengedéséből áll.
Ha mindez megtörtént, akkor tájékoztatjuk a kedves vásárlót a klímakészülék helyes használatáról, a beltéri egység szűrőjének tisztításáról, illetve a következő karbantartási idő esedékességéről.
Kitöltjük a garanciára vonatkozó papírokat, az elvégzett munkáról szóló számlát, valamint átadjuk a magyar nyelvű használati útmutatót.
A szerelés végeztével magunk után feltakarítunk és minden általunk keletkezett apró törmeléket, illetve szemetet elszállítunk.
Egy alap szerelés – 3m-en belüli rézcső elvezetés esetén – 3-4 órát vesz igénybe.

Nincsenek listázandó termékek ebben a kategóriában.
Készítette: OpenCart Magyarország
BobCool Klíma Webáruház © 2019