Szerelési ÁRAK

KLÍMASZERELÉS

Készüléke garanciájának megtartása érdekében csak a Nemzeti Klímavédrelmi Hatóságnál regisztrált, jegyzékébe felvett, azonosítószámmal rendelkező klímaszerelőt bízzon meg készüléke beüzemelésével, valamint a további karbantartásokkal!

Klímaszerelés nettó ára
Munkadíj szerelés, beüzemelés, 2m hosszú csővezetékkel 58.000 Ft
Egyéb költségek minden további megkezdett méter csövezés + vezeték 4.900 Ft/fm
konzol 4.900 Ft
Kiszállás Budapest IV. ker. 0 Ft., azonkívül  5.000 Ft
vidék felár 200 Ft/km
(szükség esetén) kábelcstorna 900 Ft/fm
panel felár 5.000 Ft
3,5kW felett 10.000 Ft


Vidéki kiszállást csak Budapest vonzáskörzetében vállalunk.

KARBANTARTÁS
A garanciális időszakban évente két alkalommal feltétlenül sort kell keríteni a karbantartásra. Ennek igazolásával érvényes a garancia! Ezt is bízza klímaszerelő szakemberre.
Erre alkalmas időpont tavasz és őszi időszakok. Az alap karbantartás magában foglalja a kültéri hőcserélőjének sűrített levegős tisztítását a beltéri egység portalanítását, fertőtlenítését, a szűrők tisztítását, a rendszer tömörségi vizsgálatát és gáznyomás ellenőrzését.
Klíma karbantartás díja: alapdíj kiszállással 8.500.-Ft
Ezt meghaladó munkák esetén,- pl: napon tönkrement szigetelés javítása, szerkezeti beavatkozások, hűtőközeg pótlás, alkatrész csere, ill. különleges helyen elhelyezett kültéri egység- egyedi árajánlat alapján.
A karbantartás fontosságáról bővebben itt olvashat!

A Klímatelepítés menetéről idekattintva olvashat részletesebben!
Klíma szerelési, telepítési szerszámok:
Vákuumszivattyú, R410A, R407C, R32 gázhoz manométer műszer, lefejtő készülék, klíma rézcsőhöz peremező, sorjázó, vágó szettek. Ezek a fontos klímaszerelési szerszámok nélkül nem sok mindenre képes egy átlagember. Egy úgynevezett „ezermesternek” nincs megfelelő szakértelme, nincsenek megfelelő szerszámai a klíma szerelés pontos kivitelezéséhez, ezért a klímaszerelést nem tudják szakszerűen végezni. Ezért is figyelje meg, és gondolja meg, hogy drága klímakészülékét kivel is szerelteti fel.
Klímaszerelés során használt telepítési anyagok:
A legfontosabb a rézcső, mely szigorúan 1 mm-es falvastagsággal „KS” minősítéssel rendelkeznek, hogy a benne áramló gáz nyomását el tudják viselni, főleg a nagyobb nyomással rendelkező új R410A típusú klímagáz miatt. A rézcsövekre jó minőségű párazáró szigetelést helyeznek a cső úgynevezett izzadása miatt. A cseppvíz elvezetést is jó minőségű 20 mm-es átmérőjű PVC csövekkel vagy hajlékony technosystemi cseppvízcsővel oldjuk meg, hogy a szivárgás, csöpögés ne forduljon elő. Ezeknek a szerelési segédanyagokat esztétikus 70x55 vagy 65x50 mm-es lekerekített szélű kábelcsatornákban helyezzük el, ha nincs lehetőség fali horonyvésésre. A kültéri egységet erős megbízható tartókonzolokra helyezzük el.
Klíma beüzemelés előtt: nyomáspróba, szivárgás vizsgálat, vákuumolás, hűtőközeg rátöltés történik. A próbaüzemelést, követően a felhasználót kioktatjuk a klímakészülék helyes használatáról, karbantartásáról.
Klímatelepítés előtt kérjük ügyfeleinket, hogy a szőnyegeket, a szobában, irodában lévő tárgyakat (műszaki berendezések, törékeny tárgyak stb.) helyezzék át másik helyiségbe a telepítés idejére, hogy munkánkat megkönnyítsék.

Nincsenek listázandó termékek ebben a kategóriában.
Készítette: OpenCart Magyarország
BobCool Klíma Webáruház © 2019