Klíma télen-nyáron? Spóroljon!

Klíma télen-nyáron?

Tudta Ön, hogy a fűtésre is alkalmas klíma használatával pénzt takaríthat meg? Ma már nem csak nyári szezonban gondolkozhat klímahasználattal, nem csak pár hónapra ruház be, nem csak a legforrróbb napok miatt költ akár többszázezer forintot. Ez egy sokéves befektetés, használhatja minden évszakban akár melege van, vagy ha fázik. Ráadásul minden más fűtési megoldásnál olcsóbb lehetőség!

A klíma berendezések már régóta alkalmasak arra, hogy ne csak nyáron vegyük hasznukat a lakás levegőjének lehűtése esetén, hanem télen is, mikor pont fordítva, a levegőt felmelegíteni kell. Mivel egy ilyen berendezés oly módon működik, hogy a benne lévő hűtőközeg a párolgás során hőt képes elvonni a levegőből, érthető hogy ezen folyamat megfordítása esetén ez a hő nem a lakás, hanem az utca levegőjéből kerül elvonásra, amint aztán a berendezés a lakásba juttat. Persze télen a külső hőmérséklet igen alacsony lehet, mely a régebbi klíma típusok esetén már 0 fok környékén határt szabott a fűtési hatékonyságnak.

A mai inverteres klímák azonban még a kinti -15 C fokos hőmérséklet esetén is hatékonyan képesek fűteni a lakást, azonban ha ennél hidegebb van odakint, akkor már ezen klíma típusok teljesítménye is jelentősen csökken. A viszonylag korlátozott használhatóságon kívül azonban csak előnyökkel bír egy klímával való fűtés a hagyományos fűtőrendszerekkel szemben. Az egyik ilyen előny, hogy üzemeltetésük költséghatékonyabb lehet, mintha gázzal fűtenénk, ugyanis egy modern inverteres klíma akár az ötszörösét is képes leadni fűtési energiaként a felvett energia mennyiségnek. Emellett a fogyasztásuk is alacsony, egy átlagos inverteres klímáé körülbelül 1 kw óránként, ami nagyjából egy hajszárító fogyasztásának felel meg. Ha egy enyhébb téli hónapban lakásunk fűtését klímával oldjuk meg, az csupán pár ezer forint költséget jelent majd villanyszámlánkon, míg gázzal való fűtés esetén akár több tízezer forintra is rúghat a hóvégi fűtés számla. A legnagyobb előnyük azonban, hogy sokkal gyorsabban és sokkal egyenletesebben képesek a helyiség felfűtésére, mint egy konvektor, vagy radiátor. Egy hagyományos fűtőtest először a környezetében lévő levegőt kezdi el felmelegíteni, így lehet, hogy a radiátor mellett majd meggyulladunk, míg szoba másik végében még a vacog a fogunk a hidegtől. A levegő gyors és egyenletes felmelegítése akkor lehet előnyös, ha a spórolás céljából napközben, mikor nem tartózkodunk otthon, lekapcsoljuk a fűtést, vagy legalább is visszavesszük a termosztátot. Mikor azonban hazaérve a kinti hidegből beérünk a lakásba nyilván szeretnénk, hogy a fűtést felkapcsolva gyorsan kellemessé váljon odabent a levegő. A lakás felfűtésére pedig egy klíma akár pár perc alatt képes lehet.

Szintén ezen fűtési módszer mellett szól, hogy egy klíma megvásárlása és telepítése kevesebbe kerül, mint egy teljesítményben vele azonos, komplett, hagyományos fűtési rendszer kiépítése. Na és persze ne feledkezzünk meg arról, mi is egy klíma alapvető célja, hiszen ezért a pénzért nem csak egy hatékony fűtési, de hűtési rendszert is kapunk. Az egészet csak a már említett hátrány árnyékolja be, vagyis hogy egy bizonyos külső hőmérséklet alatt a klíma már nem képes kellően felmelegíteni a lakást. Ebből kifolyólag sajnos ez a módszer önmagában nem biztos, hogy elegendő lesz egy zordabb tél folyamán, de kombinálva otthonunk hagyományos fűtési rendszereivel jelentős összegeket takaríthatunk meg a téli hónapokban. forrás: neked.bloglap.hu
Nézzen körül BobCool Klíma Webáruházunkban, ahol számos
különböző teljesítményű hűtő-fűtő berendezést talál, annak megfelelően mekkora lakásban szeretné használni. Több szobás megoldás a Multi split klímáknál!

 

 

Nincsenek listázandó termékek ebben a kategóriában.
Készítette: OpenCart Magyarország
BobCool Klíma Webáruház © 2019